9-20h
radno vreme
Jelisavete Andrejević 6
vizusoptic@gmail.com
9-15h
subotom
NAOČARE
Potrebne su Vam naočare? Dioptrijske ili sunčane? Želite perfektan vid i okvir koji je u trendu? Izaberite neki od modela u našoj ponudi i primetićete razliku! A i drugi će je primetiti…

Više od sredstva za poboljšanje vida, pravilno izabrane naočare za vid mogu i moraju biti modni detalj, sredstvo za naglašavanje Vašeg stila. Bilo da su u pitanju dioptrijske, sunčane, ili naočare sa običnim staklima, pravilan izbor oblika i boje učiniće da Vaše lice postane zanimljivije i privlačnije. Ogroman izbor u Vizusoptic prodavnicama garantuje da ćete izabrati naočare koje ćete sa radošću nositi, puni zadovoljstva pri svakom pogledu u ogledalo.

U raznim cenovnim rangovima, sve naše naočare imaju nešto zajedničko – kvalitetne su i moderne. Zbog velike ponude, Vaš izbor neće biti jednostavan, ali će definitivno biti pravi.
VRSTE DIOPTRIJSKIH OKVIRA
Ukoliko razmišljate o kupovini novog okvira naočara za vid, treba imati na umu da se dioptrijski okviri razlikuju po materijalu od koga su izrađeni: metal, plastika, kombinacija; takođe, postoje i različite vrste okvira.
Dioptrijski okvir „na bušenje“ -vrsta okvira koja spada u najneutralnije okvire naočara za vid, drži se na šrafovima ili tiplovima. Prednost je ta da se on najmanje vidi od svih okvira. S obzirom da je ta vrsta rama najosteljivija, preporučuje se poseban vid plastike, odnosno čvršći: trivex ili polikarbonat. Sa ovim okvirom se mora rukovati jako pažljivo, preporučuje se skidanje sa obe ruke.
Dioptrijski okvir „na najlon“ – takođe spada u neutralnije ramove naočara za vid, jer samo sa gornje strane ima ram, dok je dole najlon. U odnosu na ram na bušenje, ram na najlon je zntatno čvršći. Staklo se obrađuje tako što se pravi kanal i u njega se ubacuje najlon, tako da je čvrsto sa obe strane, dok dole izgleda kao da nema ram.
Pun ram” – može biti od metala ili plastike. Plastični ramovi naočara za vid su trenutno jako moderni, i predstavljaju mogućnost za različito kombinovanje, kao i za upečatljiviji izgled. Takođe, plastičan ram je deblji od metalnog i preporučuje se za veće dioptirije, jer će tako prekriti debljinu stakla i izgledaće mnogo elegantnije.Izrađuju se od različitih materijala : kuvana plastika; acetat (bioplastika – dugotrajna, izuzetno fleksibilna, u sebi sadrži i nešto pamuka, vrlo lagana); ultem plastika ( vrlo lagana, fleksibilna, dugotrajna).
Metalni pun ram naočara za vid je svojevrsna klasika kada su u pitanju dioptrijski okviri, nikad ne izlazi iz mode, i može se nositi u svim prilikama, i odlično pristaje svakom obliku lica.Metalni ramovi se razlikuju po vrsti materijala : nerđajući (antikorozovni); aluminijumski (jako fleksibini, ne koroziraju, izuzetno čvrsti i postojani) ; titanijumski (jedni od najčvršćih i najpostojanijih ramova, dizajnirani tako da su čvrsto povezani sa drškama). Postoje sa tanjim drškama, kada će izgledati neutralnije, dok će metalni ram sa debljom, efektnijom drškom dati veći, istaknuti efekat.
BUDIMO U VEZI
©Copyright 2016 by Mladen Lazarevic. All Rights Reserved.